Piept de pui si dovlecei pane cu sos de usturoi.


Print Friendly, PDF & Email

13

Doar un singur cuvant am pentru a descrie acest meniu…..Delicios! Si piticii vor fi la fel de incantati. E bun, gustos, sanatos, bun…..deja ma repet 😀

 

Avem nevoie de:

1 piept de pui

dovlecei tineri (de 15 cm)

faina

oua

pesmet

susan

condimente : sare de mare, piper proaspat rasnit, boia, usturoi granule.

ulei de masline

Sos de usturoi:

1 galbenus crud

1 lingurita mustar dijon

200 ml ulei (floarea soarelui sau porumb)

150-200g smantana sau iaurt

2 linguri patrunjel verde tocat

1 lingura ketchup

3-4-5 catei de usturoi pisati.

Se face o maioneza din primele 3 ingrediente, pe urma se adauga restul ingredientelor si se omogenizeaza.

 

Se spala bine dovleceii, se taie bastonase, se sareaza si se lasa 5 minute in farfurie.

1 2 3

Se tavalesc prin faina – ou batut si condimentat – pesmet.

4

Se aseaza in tava, se pulverizeaza cu ulei de masline si se coc la 200 grade pt 23-25 de minute.

5

Pieptul de pui se dezoseaza si se taie fasii de un deget grosime.

6  7

Se condimenteaza, pe urma se tavalesc prin faina – ou batut si condimentat – pesmet amestecat cu susan.

8 9 10

Se aranjeaza in tava, se pulverizeaza cu ulei de masline pe ambele parti si se coc la 200grade pt 15-20 minute.

 

11  12

 

Piticot la 16 luni.

DSC_0324

Comments

comments