Brutti ma Buoni, fursecuri din 3 ingrediente


Print Friendly, PDF & Email

 

Aceste fursecuri „Urati dar buni” se pregatesc foarte rapid si sunt delicioase. Reteta a luat nastere in  nordul Italiei dar nu se stie cu exactitate daca provine din Piedmont sau Lombardy.

Exteriorul este crocant si interiorul usor gumat si lipicios. Pentru a-i pregati aveti nevoie de doar 3 ingrediente: albusuri, zahar tos si nuci macinate (reteta originala cere alune de padure prajite si macinate). Regula este simpla, pentru 1 albus folositi 100g nuca macinata si 60g zahar ( sau 80g cum se cere in reteta originala daca vreti sa fie mai dulci).

 

Ingrediente 24 fursecuri:

3 albusuri

300g nuca macinata

180g zahar tos

Preparare: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Nuca macinata si zaharul tos se amesteca si se adauga peste albusuri (toata deodata) si se incorporeaza pana rezulta o compozitie lipicioasa care nu curge.

Cu lingura sau mainile unse cu ulei formati bile de marimea unei nuci pe care le asezati in tava tapetata cu hartie de copt la o distanta de 4-5 cm.

Fursecurile se coc in cuptorul preincalzit la 150C, caldura sus-jos timp de 25-30 minute sau pana cand se rumenesc usor pe margini. Se lasa sa se raceasca in tava.

Se pastreaza in cutii sau borcane inchise ermetic in jur de 1 saptamana, desi nu cred ca vor apuca.

Pofta buna 🙂

 

 

 

 

Sursa

Comments

comments