Curry de linte.


Print Friendly, PDF & Email

 

Ingrediente:

1 ceapa mare tocata marunt
1 catel de usturoi tocat marunt
1 lgt turmeric
1 lgt curry
1 lgt chimion rasnit
1/2 lgt coriandru macinat
600ml lapte de cocos (prefer sa il fac eu in casa)
300ml pasta de rosii
2 cani linte verde uscata (cat incape in 500ml), clatita sub jet de apa rece
750ml apa
Iaurt grecesc si frunze de coriandru pt servire

Preparare: Ceapa si usturoiul  se soteaza 5 minute in ulei+putina apa pana se inmoaie. Adaugati condimentele (turmeric, curry, coriandru, chimion) si sotati in continuare pt 1 minut amestecand des.

 

Adaugati lintea, laptele de cocos, pasta de rosii, apa si amestecati. Puneti capacul si fierbeti pe foc mic in jur de 40 de minute pana cand se gateste lintea.


La final trebuie sa ramana putin lichid cat sa nu fie sec preparatul. Adaugati piper dupa gust.
Serviti cu o lingura generoasa de iaurt grecesc deasupra, coriandru  si o garnitura la alegere. Am optat pt un orez simplu cu unt.
Pofta buna 🙂

 

 

sursa ifoodreal.

Comments

comments