Yorkhire puddings/Budinca yorkshire.


Print Friendly, PDF & Email

 

Ingrediente 12 buc:

100g faina
3 oua
225ml lapte
Condimente la alegere: eu am folosit 1 lgt usturoi granulat, 1 lg patrunjel verde, 1/4 lgt piper
Optional branzeturi (am ales felii de mozzarella si gorgonzola)

Preparare: Preincalziti cuptorul la 220C. Ungeti o forma de muffins din metal cu untura (sau ulei) in strat subtire si introduceti tava goala in cuptor pt 5 minute ca sa se infierbante.
Intr-un bol se adauga faina si condimentele, se formeaza o adancitura si se adauga ouale dupa care se omogenizeaza cu un tel sau mixer. Cand nu mai sunt cocoloase se incorporeaza si laptele.
Rezulta un aluat lichid fara cocoloase ca de clatite.

 
Deschideti cuptorul  si cu grija sa nu va ardeti impartiti aluatul in mod egal intre cele 12 forme. Am apelat la un polonic de 50ml.
Budincile se coc pe functia traditionala caldura sus-jos timp de 20-25 de minute pana cand se rumenesc. Dupa 10  minute deja s-au umflat  si arata asa:

Daca doriti dupa ce s-au copt se aseaza in mijloc feliile de branza si se reintroduc in cuptor pentru 1-2 minute doar cat sa se topeasca branza.

 
Se pot servi imediat sau chiar si reci sunt bune. Se pot coace in avans si in momentul servirii daca doriti se reincalzesc tot in cuptor pentru cateva minute.

Noi le-am servit cu felii de castraveti, rosii, masline si cate un pahar de sana.
Pofta buna 🙂

  

 

 

 

reteta mary berry

Comments

comments