Batoane de dovlecei pane, cu seminte.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_3895

DSC_3875 (2)

Batoanele sunt o nebunie! As manca zilnic, servit cu un sos de usturoi si nimic altceva. Crocante la exterior datorita crustei, si moi, cremoase in interior. Piticul de 2 ani e mare amator de bastonase.

Reteta e cat se poate de simpla. Avem nevoie de:

Dovlecei tineri

Oua

Faina

Pesmet

Seminte: dovleac, floarea soarelui, in susan

Sare de mare piper, boia

Smantana

Ulei pentru pulverizat

DSC_3883

Dovleceii se taie bastoane de 1 deget grosime (cu tot cu seminte si coaja), se sareaza si se lasa 10 minute in farfurie sa transpire. Se tavalesc prin faina, ou batut si condimentat cu sare, piper, boia, smantana si la final prin pesmetul amestecat cu seminte.

DSC_3887  DSC_3886  DSC_3885

Se aranjeaza in tava (fara sa se atinga dovleceii), se pulverizeaza cu ulei si se coc la 200 grade C pentru 20-25 de minute.

DSC_3890  DSC_3891

Sunt nemaipomenit de gustosi si creeaza dependenta!

 

DSC_3904

 

Pofticiosul la 21 de luni.

DSC_1473

 

Comments

comments