Cake Pops cu banane


Print Friendly, PDF & Email

12

14

13

11

 

Acesti Cake Pops fac parte din Candy Bar-ul pregatit pentru un botez. Daca nu le vreti de doua culori, eliminati partea cu pudra de cacao din reteta. Rezulta niste cake pops cu banane, absolut minunati.

 

Reteta pentru 70 de bucati:

3 banane.

1/4 cana iaurt/lapte batut (60ml)

2 lingurite extract de vanilie (10ml)

2 cani faina (260g)

1 lingurita bicarbonat de sodiu.

1/2 lingurita praf de copt.

1 lingurita scortisoara.

1/4 cana cacao.(25-30g).

4 linguri apa fierbinte.

130g unt moale.

1 cana zahar (200g).

2 oua mari.

Decor:3 tablete de ciocolata cu lapte primola,

3 tablete de ciocolata alba primola,

bombonele colorate

 

Intr-un bol se amesteca banana pisata,iaurtul si extractul de vanilie. In alt bol se cern impreuna faina,bicarbonatul, praful de copt si scortisoara. Se spumeaza untul moale cu zaharul. Se adauga un ou iar dupa ce s-a omogenizat se adauga si urmatorul (va avea aspect taiat). Robotul se muta pe viteza mica si se adauga cate o lingura din amestecul de banane si unul din amestecul de faina pana se termina intreaga compozitie.

Intr-un bol mai micut se omogenizeaza pudra de cacao si apa fierbinte. Se imparte compozitia de banane in 2 parti egale si in unul dintre ele se adauga amestecul de cacao.

1

Se pulverizeaza cu ulei aparatul de cake-pops si se pune cate o lingurita din fiecare amestec (trebuie sa fie putin cu varf). Se coace pt 8 minute. Partea cursa pe langa se curata cu un cutit,dupa ce s-au racit.

2 3

Am topit ciocolata pe baie de abur.

5 6

Am scufundat capetele betelor in ciocolata topita si am infipt in „bombonele”. Am lasat 10 minute in suport, in frigider, sa se intareasca ciocolata.

DSC_0225 7

Se scufunda fiecare cake pop in ciocolata si se loveste putin batul sa cada excesul de ciocolata.

8 9

Se presara deasupra bombonele colorate si se lasa la racit in suport, in frigider.

Nota: Daca nu aveti aparat special pt cake-pops, se coace pt 40-45 minute la 175grade C. Dupa racire se sfarama aluatul intre degete si se amesteca cu catevea linguri(3-4) de crema de branza/mascarpone/gem/dulceata. Trebuie sa se poata modela bilute din aluat fara sa se sfarame sau sa alunece de pe bat. Daca aluatul este prea uscat se sfarama(mai are nevoie de branza). Daca vor aluneca de pe bat,inseamna ca sunt prea grele si s-a adaugat prea multa branza(mai trebuie adaugat blat). Dupa ce se formeaza bilutele,se tin in congelator pt 20 de minute, pe urma se incepe cu decorarea lor.

10

sursa de inspiratie: pinchofyum.com

Comments

comments