Cannelloni cu carne tocata.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_8046

Ingrediente:

13 paste cannelloni

500g carne tocata de vita

1 capatana de usturoi

2 cepe

Ulei de masline

Unt

Sare de mare, piper, boia

Parmezan

Pentru sosul bechamel:

1L lapte fierbinte

60g unt

6-7 linguri cu varf de faina

sare, piper alb, nucsoara.

Pregatiti sosul bechamel dupa instructiunile de aici (click pe link).

DSC_8024

Preparare: In primul rand verificati cate paste va incap in tava pe care planuiti sa o folositi. Va recomand o tava putin inalta. Fierbeti pastele in apa cu sare pentru 4 minute, scoateti pe o farfurie si ungeti-le cu putin ulei (folosind o pensula) sa nu se usuce si sa nu se lipeasca intre ele.

DSC_8020  DSC_8025

Intr-o tigaie incapatoare topiti un cubulet de unt impreuna cu 2 linguri de ulei de masline, adaugati ceapa tocata si gatiti pentru 3-4 minute pana se inmoaie ceapa. Adaugati carnea tocata si gatiti pana se  evapora lichidele si se rumeneste putin. Amestecati constant incat sa se desfaca toata carnea.

DSC_8021 DSC_8022 DSC_8023

Dupa ce s-a rumenit adaugati sare, piper, boia, parmezan, 5 linguri de sos bechamel si amestecati.

DSC_8026  DSC_8029

Umpleti tuburile de cannelloni cu amestecul de carne tocata folosind o lingurita. Pe fundul tavii turnati 1/4 din sosul bechamel, asezati cannelloni umplute si deasupra lor turnati restul de sos bechamel.

DSC_8030 DSC_8031 DSC_8032

Presarati cu parmezan ras si coaceti in cuptorul preincalzit la 180C pentru 30-35 minute sau pana se rumeneste deasupra.  Lasati sa se raceasca putin pe urma serviti.

DSC_8033  DSC_8035

DSC_8036

Pofta buna 🙂

 

Sursa.

Comments

comments