Cascaval cu ardei.


Print Friendly, PDF & Email

 

Ingrediente:

400ml lapte

300g branza de vaci (daca doriti sa folositi branza de vaci pregatita in casa aici aveti o reteta)

50g unt 82%

1 galbenus de ou

1/2 lgt bicarbonat de sodiu

Curry (optional, pt culoare)

Pasta de ardei (optional, daca doriti o rulada)

Preparare: Intr-o cratita mai mica se pune laptele la fiert pe foc mic  impreuna cu branza de vaci sfaramata intre degete. Se amesteca constant pana se separa zerul, dar fara sa lasam compozitia sa dea in clocot. Dureaza cateva minute doar.

Se ia de pe foc si se toarna intreaga compozitie intr-o strecuratoare tapetata cu 2-3 straturi de tifon, se strange branza sub forma de bila si se scurge de lichid. Daca nu aveti tifon lasati in strecuratoare la scurs pentru cateva ore.

 

Branza astfel obtinuta se pune in vasul blenderului impreuna cu untul moale, galbenusul, pudra de curry, bicarbonatul si se mixeaza pana rezulta o compozitie omogena. Daca nu aveti un vas cu cutite se poate folosi si un mixer. Puteti adauga sare dupa gust.

*Eu nu am folosit sare deloc deoarece am pregatit cascavalul celei mici de 9 luni.

 

Compozitia se muta inapoi in cratita si se pune la fiert pe foc mic. Amestecati cu forta, fara oprire pana cand compozitia incepe sa se topeasca si devine lucioasa.

 

Acum va trebui sa va miscati rapid sa nu apuce sa se intareasca cascavalul. Turnati compozitia pe o bucata de folie alimentara si cu ajutorul unei  linguri unse cu ulei intindeti o foaie de 0,5cm grosime sub forma patrata sau dreptunghiulara. Ungeti cu pasta de ardei in strat subtire si rulati cat mai strans, dupa care inveliti rulada in folia de plastic. Mutati in frigider cateva ore sau peste noapte. In locul pastei de ardei se poate folosi boia dulce sau picanta, piper sau orice credeti ca ar fi pe gustul vostru.

 

 

Daca nu vreti sa va complicati cu rulada, dupa ce luati cratita de pe foc turnati cascavalul moale intr-un vas uns putin cu ulei si mutati in frigider.

Serviti cu mare pofta 🙂

 

 

 

 

Please follow and like us:

Comments

comments