Ciorba de legume cu smantana.


Print Friendly, PDF & Email

 

Stiti cum e cu o zi inainte de cumparaturi cand deschizi frigiderul si cam bate vantul……dar trebuie sa faci ceva de mancare? Observi totusi pe raft ceva smantana pe fundul cutiei, un pumn de spanac abandonat, un morcov, o bucatica de praz sau o jumatate de zucchini. Te uiti in congelator si mai gasesti si pe acolo ceva, tot cate putin.  Prazul nu iti ajunge sa faci ceva din el, dintr-un pumn de spanac nu poti sa faci mare lucru…… Si stai si te gandesti ca oare ce ai putea sa pregatesti….

Asa a luat nastere aceasta ciorba care intr-un final a iesit nemaipomenit de gustoasa! Eu va scriu exact ce si cat am folosit la ciorbita mea, dvs puteti improviza cu ce gasiti prin frigider. Poate aveti alte legume, sau alte cantitati…

Ingrediente 4 portii:

O mana de spanac (am avut baby spanac)

Cateva buchetele de conopida

1 morcov

1 pastarnac

1 cartof

1/2 de zucchini

O bucata de telina

O bucata de praz

1/2 cana mazare (congelata)

1/2 cana fasole verde(congelata)

1/4 cana linte rosie

3 linguri cu varf smantana de 30%

3 foi de dafin

Patrunjel verde

Preparare: Morcovul, pastarnacul, telina, cartoful se taie cubulete de aceasi marime, prazul se taie rondele si se adauga intr-o oala impreuna cu foile de dafin. Se  acopera cu 1,5L de apa rece si se pune la fiert pe foc mediu. Se fierbe in jur de 30-40 de minute din momentul in care incepe sa clocoteasca. Cand cubuletele de morcovi s-au inmuiat se adauga in oala si lintea, buchetelele de conopida, mazarea, fasolea verde zucchini taiat cubulete si se mai lasa la fiert in jur de 20 de minute. Dupa ce a fiert conopida se adauga spanacul, patrunjelul verde si se stinge focul. Se adauga smantana si se potriveste de piper. Puneti capacul si lasati ciorba sa se odihneasca cateva minute.

Pentru ca a mancat si cea mica din ciorba nu am adaugat sare deloc, dar ne-am pus fiecare in farfurie in momentul servirii.

Pofta buna 🙂

 

 

Comments

comments