Ciulama de pui cu mamaliga.


Print Friendly, PDF & Email

 

Ingrediente 2 portii generoase:

3 buc piept de pui

boia, curry

400g smantana fermentata de 35%

100ml lapte

1 capatana de usturoi, pisat

Patrunjel verde

Pt mamaliga:

8 linguri malai (120g)

250ml apa

250ml lapte

unt

Preparare: Apa si laptele se pun la fiert. Inainte sa dea in clocot se adauga malaiul in ploaie si se lasa la fiert pt 5 minute amestecand constant cu un tel. Se ia de pe foc si se incorporeaza un cub de unt. Mamaliga se muta intr-o forma mica tapetata cu folie de aluminiu si se muta in frigider.

Pieptul de pui se taie cubulete, se condimenteaza cu boia si putin curry (optional) dupa care se prajeste intr-o tigaie antiaderenta fara sa se adauge ulei. Se gateste in jur de 5-6 minute pana se face puiul. In tigaie peste carnea de pui se adauga smantana, laptele, usturoiul si se fierbe in jur de 10 minute pana se ingroasa compozitia. La final se adauga patrunjel verde si se ia de pe foc. Serviti cu mamaliga taiata cubulete.

Pofta buna 🙂

Comments

comments