Focaccia cu rosii deshidratate.


Print Friendly, PDF & Email

 

 

DSC_5808

De cand am pregatit rosiile deshidratate mereu sunt intrebata la se pot folosi/cum se pot consuma. Un preparat cu care se potriveste de minune este Focaccia. Daca v-a placut focaccia cu masline, sigur o sa va placa si varianta cu rosii.

Ingrediente:

Un cub drojdie proaspata (25g) sau 7g drojdie uscata

1 lingurita zahar

200ml apa calduta

380g faina

20 ml ulei de masline extravirgin (eu am folosit uleiul din borcanul de rosii deshidratate)

1 lingurita sare

1 lingura oregano

1 lingura rozmarin

15-20 frunze de busuioc rosu tocate marunt

Rosii deshidratate tocate

1-2 linguri ulei de masline extravirgin (eu am folosit uleiul din borcanul de rosii deshidratate)

½ lingurita sare de mare,oregano,rozmarin-amestecate.

 

Mod preparare: Se pregateste maiaua din drojdie, zahar, 1 lingura din apa calduta si se lasa intr-un loc caldut pt 10 minute sa se umfle. (Daca optati pentru drojdie uscata, se amesteca cu faina si restul ingredientelor, si se framanta)

1  DSC_5762(1)  DSC_5765(1)

Pe urma se framanta un aluat elastic care nu se lipeste de maini sau peretii vasului din : faina, 20 ml ulei de masline, rosiile tocate, sare, oregano, rozmarin, busuioc si maia. Se lasa la dospit pt 1 ora.

DSC_5770(1)  DSC_5774(1)

DSC_5775(1)  DSC_5781(1)

Dupa ce a dospit, aluatul se scoate din vas si se intinde cu ajutorul degetelor intr-o tava unsa foarte putin cu ulei de masline. Se lasa la dospit pentru 30 de minute.

DSC_5782

Pe urma facem cu degetul cateva gauri in aluat si mai lasam la dospit alte 30 de minute. Dupa cele 30 de minute umplem gaurile cu ulei de masline, presaram deasupra amestecul de condimente (sare,oregano,rozmarin) si garnisim cu rosii deshidratate.

DSC_5794  DSC_5797

Se coace la 180 grade pt 20-25 de minute, pe primul gratar de jos, caldura sus-jos (conventional)

DSC_5801

 

Pofta buna 🙂

Comments

comments