Friptura de miel.


Print Friendly, PDF & Email

 

Ingrediente:

Am folosit pulpe de miel (fata si spate)

Pt marinada:

2 fire de rozmarin

3 fire de cimbru

Cateva frunze de salvie

1 capatana mare de usturoi

50-60 ml ulei de masline

Piper, boia

Preparare: Toate ingredientele pt marinada se adauga in blender (sau mojar) si se transforma intr-o pasta.

Bucatile de carne se muta intr-o tava si se maseaza pe toate partile cu marinada aromata. Peste bucatile mai mari am presarat boia afumata si sare. Se sigileaza tava cu folie alimentara si se muta in frigider pentru 24 de ore sau macar peste noapte.

*Peste bucata de carne a fetitei am adaugat boia dulce +marinada.

*Portia fetitei am copt-o separat intr-o forma mica de silicon cu capac.

A doua zi se incinge cuptorul la 180C/caldura sus-jos. Bucatile de carne se muta intr-o tava cu gratar (daca aveti) impreuna ca 5-6 morcovi curatati si unsi cu ulei si piper. Se adauga o cescuta de apa si se coace pentru  aprox 2 ore. Verificati cu furculita daca s-au gatit/fragezit bucatile de carne. Noi am cumparat un miel mai tinerel  asadar pulpele nu au fost foarte mari si s-au gatit in 2 ore.

Ca si garnitura am avut morcovii din tava, broccoli si pastai de fasole verde.

Pofta buna 🙂

 

Inspiratie Jamie Oliver

Comments

comments