Inghetata cremoasa cu mascarpone si afine.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_4503

DSC_4504

DSC_4513

DSC_4522

Daca tot e vara si e sezonul afinelor, va propun o inghetata racoroasa si delicioasa cu afine. Ingredientele sunt putine la numar, 4 mai exact. Anul trecut cand sotul mi-a facut cadou masina de inghetata, mi-a dat de inteles ca se asteapta la „un munte” de inghetata. Cum vara trecuta nu am reusit sa ii construiesc muntele dorit, anul acesta m-am straduit sa ii indeplinesc dorinta 🙂

Ingrediente:

500g mascarpone

400ml smantana pt frisca (minim 30%)

250g afine

6 linguri zahar brut

 

Afinele se pun pe foc mic intr-o cratita impreuna cu zaharul si se gatesc pentru 10 minute pana se zdrobesc fructele si se ingroasa putin compozitia. Folosind un blender vertical se transforma in piure si se muta in frigider sa se raceasca complet.

DSC_4408  DSC_4410

Smantana pentru frisca se bate spuma dupa care se adauga branza mascarpone si se mixeaza pe viteza mica pentru 1 minut. La final se incorporeaza piureul de afine.

DSC_4413 DSC_4415 DSC_4417

Compozitia se toarna in masina de inghetata si se porneste pentru 40-50 de minute. Turnati in borcane sau o caserola cu capac si mutati in congelator pentru cateva ore sau peste noapte.

DSC_4418  DSC_4435

Inainte de servire lasati inghetata la temperatura camerei pentru 15-20 de minute.

Daca nu dispuneti de o masina de inghetata, turnati compozitia intr-un vas si mutati in congelator. Va trebui sa amestecati in crema din 30-30 de minute pana cand va ingheta de tot. Acest pas ajuta sa nu se formeze ace de gheata.

Pofta buna 🙂

 DSC_4509

DSC_4511

DSC_4498

 

Comments

comments