Inghetata de vanilie cu zmeura


Print Friendly, PDF & Email

 

 

DSC_5035

Va prezint o inghetata naturala de vanilie foarte gustoasa si cremoasa, fara ace de gheata. O puteti lasa simpla, sau puteti adauga alte fructe, dulceata, stafide. Reteta apartine fetelor de la Savori Urbane si se pregateste astfel:

Ingrediente:

250 ml lapte

½ pastaie de vanilie

4 galbenusuri

200 g zahar tos

250 ml smantana pentru frisca

Zmeura

 

Laptele se pune la fiert cu bobitele din pastaia de vanilie.

DSC_4958

Intre timp intr-un bol din sticla sau inox se bat galbenusurile spuma impreuna cu zaharul, pana se deschid la culoare.

DSC_4959

Robotul se muta pe viteza mica si se toarna laptele caldut in fir subtire.

DSC_4961

Compozitia de oua se pune la fiert pe aburi ( bolul se aseaza peste o oala mai mica in care fierbe putina apa) si se amesteca constant timp de 15 minute pana se ingroasa putin, dupa care se ia de pe foc.

DSC_4965  DSC_4966

Dupa ce ajunge la temperatura camerei, se tine in frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte.

Dupa ce se scoate din frigider, se bate cu robotul pentru 2-3 minute pe viteza mare.

DSC_4995

Intre timp batem spuma smantana (nu se adauga zahar), dupa care o incorporam in crema de oua.

DSC_4997

Compozitia este gata.

DSC_4998

Daca nu aveti aparat de inghetata, adaugati zmeura in compozitie si turnati totul intr-o cutie de plastic cu capac si asezati inghetata in congelator.

DSC_5010

Se amesteca din 30-30 de minute pana ingheta de tot. Amestecatul ajuta sa nu se formeze ace de gheata.

 

Cu aparat de inghetata: Cuva se lasa in congelator pentru minim 12 ore, dupa care se monteaza in aparat si se porneste. Se toarna compozitia prin locasul special, se adauga zmeura si se lasa 40 de minute sa isi faca treaba 🙂

DSC_5000  DSC_5002  DSC_5004

Daca doriti o consistenta  usor moale, serviti inghetata pe loc.

DSC_5018

Sau turnati inghetata intr-o cutie de plastic cu capac si lasati in congelator pentru cateva ore.

DSC_5010  DSC_5024

Va recomand cu incredere. Este minunata!!

DSC_5053

 

 

 

DSC_5034

Potrivit si pentru pitici 🙂

DSC_5042

Sursa.

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments