Mac and cheese.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_8102

 

Piticul meu adora pastele cu branza asadar eram foarte convinsa ca voi merge la sigur cu aceasta reteta…..si asa a fost. A golit farfuria in cateva minute 🙂  Pastele sunt foarte cremoase si delicioase datorita sosului fin si plin cu branza. Folositi cu incredere orice branza sau cascaval aveti in casa. Uitasem sa va spun ca se pregateste foarte repede, in 30 de minute aveti masa servita 🙂

 

Ingrediente 2 portii:

200-250g paste la alegere (eu am folosit paste cu spanac)

300ml lapte fierbinte

20g unt

1 lingura cu varf faina

200g cheddar (sau cascaval, cas, branza de burduf)

Sare, piper

Optional parmezan

 

Preparare: Puneti apa cu sare la fiert si fierbeti pastele dar neaparat sa ramana al dente. Gustati pe parcurs si cand vi se par aproape facute scurgeti-le de apa. In timp ce fierb pastele pregatiti sosul.

DSC_8077

Teoretic e un sos bechamel fara nucsoara in care se adauga  la final branza, binenteles daca doriti se poate adauga si nucsoara rasa. Pe foc mic se topeste untul intr-o cratita mica dupa care se adauga faina si se amesteca rapid cu un tel. Imediat incepeti sa turnati in fir subtire laptele fierbinte amestecand constant sa nu se formeze cocoloase. Adaugati branza rasa, sare, piper si fierbeti in jur de 4-5 minute amestecand mereu in sos. Intre timp au fiert si pastele care se scurg de apa si se amesteca cu sosul de branza.

DSC_8084  DSC_8086

DSC_8087  DSC_8088

Se unge o forma cu unt in strat ft subtire. Daca aveti ajutor e si mai bine, eu am un mic ajutor care mereu trebuie implicat ca altfel se lasa cu scandal.

DSC_8090

Se toarna amestecul de paste si se introduce in cuptorul preincalzit la 200C pentru 15 minute, caldura sus-jos. Dupa ce expira timpul se presare cu parmezan ras sau cascaval si se reintroduce in cuptor pt 5 minute dar de data asta pe functia grill.

DSC_8091  DSC_8092

Serviti imediat. Pofta buna 🙂

DSC_8093

 

 

 

Comments

comments