Panna Cotta cu vanilie si visine…… si 1 an de blog :)


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_1756

DSC_1788

Si uite asa am sarbatorit 1 an de blog, cu un panna cotta absolut delicios. Un desert foarte racoritor, cu ingrediente putine si usor de pregatit de orice incepatoare/incepator. Vreau sa va multumesc din suflet voua, ca de 1 an sunteti alaturi de mine si ma urmariti. Va invit sa serviti alaturi de mine o felie, iar daca nu o sa ajunga la toata lumea………..pregatim rapid niste muffins si multumim pe toata lumea 🙂

Ingrediente:

500ml lapte

500ml smantana pentru frisca (va rog eu sa folositi frisca naturala, minim 30%)

1 pastaie de vanilie

60-70g zahar (daca totusi ati optat pt frisca vegetala indulcita, injumatatiti cantitatea de zahar)

20g gelatina (cantitate necesara pentru 1L lichid)

Visine (sau zmeura, mure, afine, cirese, capsuni)

4 piscoturi

 

Preparare: In primul rand puneti gelatina la hidratat in 80ml apa rece pentru 10 minute. Intr-o cratita adaugati laptele, frisca, zaharul si bobitele din pastaia de vanilie. Lasati la fiert pe foc mic pana observati ca apar bule de aer pe marginea oalei chiar inainte sa dea in clocot (90C). Amestecati din cand in cand cu un tel. Luati oala de pe foc si lasati sa se racoreasca. Topiti gelatina pe baie de abur, adaugati-o in lichidul caldut si amestecati bine.

DSC_1739 DSC_1740 DSC_1741

Ungeti o forma din silicon cu foarte foarte putin ulei de floarea soarelui (asta ajuta sa scoateti usor crema) si turnati 1/3 din crema pe urma adaugati cateva visine (am avut visine dezghetate, dar puteti folosi si proaspete). Asezati deasupra visinelor piscoturile si mutati in congelator pentru 20 de minute sa se intareasca putin crema (asta ajuta sa se fixeze piscoturile si sa nu se ridice la suprafata cand turnati restul compozitiei).

DSC_1742 DSC_1743 DSC_1744

Dupa ce piscoturile s-au fixat in crema, turnati restul compozitiei si mutati in frigider peste noapte. A doua zi nu va ramane decat sa asezati o farfurie deasupra cremei si sa rasturnati tava. Feliati cu un cutit foarte ascutit. Panna cotta se poate servi si in pahare, asadar daca nu aveti cref de taiat felii si portionat, turnati in pahare in care aruncati cateva visine si cate un piscot.

DSC_1745 DSC_1746 DSC_1748

DSC_1749

Pofta buna 🙂

 DSC_1787

DSC_1775

Potrivit si pt pitici 🙂

DSC_1825

 

Comments

comments