Paste cu spanac, mascarpone si parmezan.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_2881(1)

 

Ingrediente:

600g spanac

300g paste

Usturoi verde

100g unt

Ulei de masline

250g mascarpone

150g smantana

50g parmezan

Nucsoara

 

DSC_2787(1)  DSC_2846(1)

Se pune apa cu sare la fiert pentru paste. Pana da apa in clocot si fierb pastele, ne ocupam de sos.

DSC_2866(1)

Se topeste untul cu putin ulei de masline.

DSC_2855(1)  DSC_2857(1)

Se toaca usturoiul verde si se caleste pentru 2-3 minute pana se inmoaie.

DSC_2853(1)  DSC_2859(1)  DSC_2860(1)

Se adauga spanacul si se lasa pe foc pentru 5 minute, amestecand mereu.

DSC_2861(1)  DSC_2862(1)  DSC_2863(1)

Se adauga mascarpone, smantana, nucsoara, sare de mare, piper, se amesteca bine si se lasa pe foc pana da in clocot.

DSC_2867(1)  DSC_2868(1) 

La final se adauga pastele scurse de apa (nu se spala), parmezan ras si se amesteca bine.

  DSC_2869(1)  DSC_2871(1)

Daca compozitia e prea groasa, se adauga putina apa in care au fiert pastele. Am servit cu parmezan ras deasupra 🙂

De-li-cios!

DSC_2887(1)

DSC_2895(1)

 

23 luni 🙂

DSC_2873(1)  DSC_2899

3 ani 🙂

DSC_1738

Comments

comments