Pate de pui.


Print Friendly, PDF & Email

 

dsc_5428

Nu as fi crezut ca un pate se pregateste asa de usor si repede. Ca e si foarte gustos nu are rost sa va povestesc. Pate-ul este deja faimos pe un grup culinar, asadar Edith, sarumana’ pentru reteta, este intradevar de milioane.

Ingrediente pt 3 borcane de 250ml:

500g ficat de pui

200-250g unt

2 cepe rosii

4-5 catei de usturoi

150ml stoc/fond de pui (se poate folosi si apa)

Salvie

2 foi de dafin

Boabe de piper rosu

Sare cu boia afumata (sau sare+boia)

Nucsoara

Optional: masline verzi tocate marunt

dsc_5322

Preparare: Se topesc 50g unt cu putin ulei de masline si se soteaza ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul pentru 2-3 minute cat sa devina sticloase. Nu trebuie sa prezinte urme maronii deloc, asadar amestecati constant si focul sa fie dat pe minim.

dsc_5323

Peste ceapa se adauga ficateii de pui si se prajesc pe toate partile timp de 3-4 minute. Turnati in tigaie stocul de pui fierbinte (sau apa), salvia, foile de dafin si lasati la fiert sub capac pentru cel mult 10 minute.

dsc_5326  dsc_5327

dsc_5328  dsc_5329

Intreaga compozitie se toarna in blender impreuna 100g unt, boabele de piper, sare, boia, putina nucsoara si se transforma intr-o pasta foarte fina.

dsc_5330  dsc_5331

Se gusta si la nevoie se mai adauga sare sau alte condimente. Compozitia astfel obtinuta se toarna in borcane si se sigileaza cu restul de unt topit.

dsc_5334  dsc_5336

Se tine in frigider peste noapte. Am servit pate-ul delicios cu o paine la fel de delicioasa, fougasse cu chorizo (click pe link pentru reteta).

Pofta buna 🙂

dsc_5425

Eu am amestecat 1/3 din pate cu masline verzi tocate marunt.

dsc_5332  dsc_5333

 

 

Comments

comments