Daca tot e vara si avem o multime de fructe de sezon va propun aceasta prajitura cu iaurt extrem de pufoasa si aromata.
Ingrediente forma 23cm:
113g unt 82% la temperatura camerei
180g zahar
2 oua la temperatura camerei!
250ml iaurt grecesc 10% la temperatura camerei
1 lgt extract de vanilie
260g faina
1 lgt praf de copt
1 lgt bicarbonat de sodiu
1/2 lgt sare
1 si 1/2 lgt condimente pt turta dulce (sau scortisoara macinata)
Piersici, visine, zmeura sau alte fructe (se pot folosi si fructe congelate sau din compot)
Preparare: Preincalziti cuptorul la 175C caldura sus-jos si tapetati forma/tava.
Untul moale impreuna cu zaharul se mixeaza timp de 5 minute pe viteza medie. Se adauga ouale pe rand mixand (pe viteza mica) bine dupa fiecare dupa care se adauga iaurtul si extractul de vanilie. In cazul in care crema va capata un aspect taiat nu va panicati, isi revine dupa ce se incorporeaza faina.
Intr-un bol se cern impreuna faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si condimentele/scortisoara.
Cu robotul pe viteza mica se adauga amestecul de faina treptat in bol peste restul ingredientelor. Se mixeaza pana se incorporeaza faina si rezulta o compozitie fina, fara cocoloase.
Adaugati jumatate din cantitatea de aluat in forma tapetata si aranjati fructele (visine+zmeura) dupa care adaugati restul de aluat si nivelati cu o spatula.
La final aranjati sferturile de piersica si introduceti in cuptorul preincalzit si coaceti prajitura timp de 50-60 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Scoateti din forma si lasati sa se raceasca dupa care se poate servi.
Pofta buna 🙂