Prajitura cu mac si mousse de piersici.


Print Friendly, PDF & Email

 

 

DSC_5691

Aveam prin frigider 1kg de piersici foarte coapte si moi, care s-au transformat rapid intr-o prajitura delicioasa. A fost ocazia perfecta sa incerc un mousse de piersici. Ca si topping, am optat pentru ciocolata cu lapte si fulgi de migdale.

Ingrediente blat, 26cm:

4 oua

4 linguri zahar

4 linguri ulei

4 linguri faina

3-4 linguri mac

 

Ingrediente mousse de piersici:

800g piersici bine coapte, curatate de coaja si samburi.

200g smantana dulce pentru frisca

Zahar pudra sau miere dupa gust

20g gelatina granule

 

Topping:

100g ciocolata cu lapte topita pe baie de abur

100g fulgi de migdale

 

Preparare blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul. Pe urma cu o spatula/lingura de lemn se incorporeaza cu grija galbenusurile, uleiul iar la final faina cernuta si macul.

DSC_5632  DSC_5633

Aluatul se imparte in mod egal intr-e 2 tavi de 26cm diametru, si se coc la 175 grade C. pentru 15-16 minute.

DSC_5634  DSC_5638

Se lasa sa se raceasca complet pe un gratar.

 

Preparare mousse: Piersicile se pun in blender si se toaca. Eu am preferat sa las si bucati de fructe, dar daca nu doriti, tocati pana se transforma in piure.

DSC_5629  DSC_5630

Smantana pentru frisca se bate spuma. AICI aveti si un mic ajutor.

DSC_5635

Frisca se incorporeaza in piureul de piersici si se adauga zahar pudra/miere dupa gust.

DSC_5636  DSC_5637

Separat se pregateste gelatina (dupa instructiunile de AICI) si se incorporeaza in crema de piersici.

 

Fulgii de migdale se aseaza in tava si se pun in cuptorul preincalzit la 200g C. pentru 4-5 minute sau pana se rumenesc usor.

DSC_5639  DSC_5644

Asamblare: Intr-o tava cu inel (sau un bol in cazul meu) se aseaza un blat, se toarna mousse-ul de piersici si deasupra se aseaza al 2-lea blat.

DSC_5643

Se topeste ciocolata pe baie de abur si se intinde 50g peste blat.

DSC_5645

Deasupra ciocolatei se presara fulgii de migdale apoi restul de ciocolata topita.

DSC_5646  DSC_5662

Se lasa in frigider peste noapte.

Pofta buna 🙂

Comments

comments