Pui kiev cu garnitura de tabbouleh si rosii coapte.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_5249

DSC_5251

 

Ingrediente pui kiev:

5 piepti de pui dezosati, fara piele

5 catei de usturoi cu tot cu coaja

Ulei de masline extravirgin

Pt. umplutura:

4 linguri crema de branza

2-3 catei de usturoi

Boabe de piper rosu

Sare

4-5 fire de patrunjel verde

4-5 frunze mari de salvie

4-5 frunze de busuioc

Pt crusta:

4 catei de usturoi

1 lingura ulei de masline extravirgin

1 legatura mica de patrunjel verde

Sare

Boabe de piper rosu

 

Ingrediente Tabbouleh:

1 cana couscous

Ulei de masline extravirgin

Patrunjel verde

Menta proaspata

1 rosie mare taiata cubulete

1 castravete curatat de coaja si taiat cuburi

Zeama de la 1 lamaie mica

Sare, piper

 

Rosii coapte:

Rosii mici taiate in 2

Ulei de masline

Sare de mare, piper

Oregano

Parmezan

 

Preparare crusta: Usturoiul, patrunjelul, piperul rosu, sarea si uleiul de masline se piseaza intr-un mojar.

DSC_5207

Se adauga in robot impreuna cu pesmetul si se mixeaza bine. Daca nu aveti mojar, toate ingredientele pentru crusta se pot adauga in robot si mixa.

DSC_5208 DSC_5209

 

Preparare umplutura: Usturoiul, patrunjelul, salvia, busuiocul, sarea, boabele de piper se piseaza in mojar.

DSC_5210

Se adauga crema de branza si se amesteca bine.

DSC_5213  DSC_5214

Se face o crestatura in pieptul de pui si se umple cu amestecul de branza.

DSC_5216  DSC_5217

Umplutura se sigileaza bine in interiorul pieptului cu 2-3 scobitori.

DSC_5218 

Se ung cu ulei de masline pe ambele parti si se tavalesc prin pesmetul aromat.

DSC_5219  DSC_5220

Se aranjeaza in tava, se pulverizeaza cu ulei, se pun si cateii de usturoi intregi si se coc la 220 grade C. pentru 20-25 de minute pana se rumenesc usor. Usturoiul se stoarce peste pui inainte de servire.

DSC_5222  DSC_5238

 

Pana se face pieptul, ne ocupam de Tabbouleh:

Peste couscous se toarna 1 cana de apa clocotita, se acopera si se lasa 5 minute sa se umfle.

Patrunjelul si menta se toaca marunt.

DSC_5224  DSC_5225

Peste couscous se adauga verdeata tocata, cubuletele de rosii, castravetele, zeama de lamaie, sare, piper, ulei de masline si se amesteca.

DSC_5226  DSC_5233

Jumatatile de rosii se stropesc cu ulei de maline si se condimenteaza cu sare de mare, piper, oregano si parmezan ras. Se coc la 220 grade pentru 10-15 minute.

DSC_5223

 

Sursa pui kiev: Good Food.

Comments

comments