Spanac cu ou poşat


Print Friendly, PDF & Email

1

 

Un preparat pe care mereu il consumam cu drag si pofta.

 

Ingrediente :

800g spanac proaspat. (se poate folosi si congelat)

200ml lapte

1 capatana de usturoi pisat

Sare de mare, piper

200g crema de branza sarata ( Goldessa )

Smantana

 

Am pus spanacul  in tigaie, am pus capacul si l-am lasat la inabusit pt 10 minute. In cazul in care folositi spanac congelat, acesta se lasa pana se dezgheata.

2  3

Am luat capacul, am adaugat laptele, usturoiul pisat, sare de mare, piper si am mai tinut pe foc pentru 10 minute, amestecand des in tigaie.

4  5

La final am adaugat crema de branza, smantana si am omogenizat bine.

6  7

 

Ou poşat.

Se pune apa la fiert intr-o oala inalta.

Chiar inainte sa dea in clocot, se face un vartej cu lingura de lemn si se arunca oul in mijlocul vartejului. Se lasa la fiert pt fix 3 minute.

 

Si piticului ii place la fel de mult spanacul. 17 luni.

 

DSC_0150 (2)

Si 19 luni.

 

DSC_0550 (2)

Comments

comments