Tocanita de miel.


Print Friendly, PDF & Email

 

Ingrediente:

700-800g carne de miel (eu am avut o pulpa intreaga)
3 morcovi taiati rondele
1 ceapa mare
2 foi de dafin
300-400g smantana 30-35%
3 linguri amidon (sau 4 daca vreti sosul mai gros)
1 capatana de usturoi facut pasta
Piper
Patrunjel verde

Preparare: Pulpa de miel am taiat-o in 4 bucati si le-am adaugat intr-o oala incapatoare impreuna cu foile de dafin, ceapa tocata si rondelele de morcovi. Am adaugat 2L de apa si am pus la fiert cu capacul pus, pe foc mic pana s-au fragezit bucatile de miel. A durat in jur de 1,5 ore.
Completati cu apa daca scade prea mult lichidul din oala si va place tocanita cu mult sos asa cum ne place si noua.


In timp ce fierbea carnea am amestecat smantana cu amidonul, usturoiul si piperul.


Dupa ce s-au fragezit bucatile de carne am luat oala de pe foc si am adaugat 2 polonice din supa fierbinte peste amestecul de smantana si am omogenizat.
Am turnat amestecul de smantana in oala si am amestecat. Am pus oala inapoi pe foc mic si am lasat sa dea in clocot in timp ce am amestecat cu grija. Am lasat sa fiarba pana s-a ingrosat sosul dupa care
am adaugat patrunjel verde dupa gust, am stins focul si am pus capacul. Dupa 10-15 minute se poate servi.
 
Serviti cu mamaliga, paste sau paine. Sare ne-am adaugat fiecare in farfurie.

Pofta buna 🙂

Comments

comments