Zucchini gratin.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_4116

 

Avem gradina plina de zucchini in fiecare an, asadar caut mereu retete noi in care sa pot folosi aceasta leguma minunata. Am incercat supa crema, dovlecei pane, chec, chiftele….

Incet incet voi posta toate retetele. Momentan va prezint o varianta simpla si nemaipomenit de gustoasa, zucchini gratinati cu carne tocata si sos de bechamel.

 

Avem nevoie de:

2-3 zucchini tineri

500g carne tocata de vita
1 capatana mare de usturoi
1 ceapa mare
800g piure de rosii (sau rosii proaspete date prin blender)
sare, piper, cuisoare
1 morcov taiat rondele subtiri

Sos béchamel:
50g unt
2 linguri faina
250ml lapte fierbinte
sare, piper alb, nucsoara

Sosul se pregateste dupa pasii descrisi Aici.

mozzarella
busuioc verde
oregano

Am calit usturoiul pt 1 minut la foc mic, pe urma am adaugat ceapa tocata si am mai lasat pe foc 2-3 minute.

DSC_4086

Am adaugat carnea tocata, am amstecat bine si lasat pe foc pt 5 minute.

DSC_4087  DSC_4088

Am adaugat piureul de rosii, cuisoarele, 1 cana de apa.

DSC_4093  DSC_4094

Se pune capacul si se lasa sa fiarba la foc mic pt 1.5 ore, amestecand uneori si completand cu apa la nevoie. Aproape de final se adauga morcovii, sare, piper si se mai lasa pe foc pt 10 minute.

DSC_4098  DSC_4099

Se lasa sa se raceasca.
Intre timp taiem zucchini rondele de 0,5cm grosime, punem sare si lasam 10 minute pe blat.

DSC_4103
Se unge o tava cu unt, se aranjeaza rondelele de zucchini, se pune carnea tocata, se toarna sosul béchamel, inca un rand de zucchini, rondele de rosii, mozzarella.

DSC_4104  DSC_4112

DSC_4113  DSC_4114

Se stropeste deasupra cu ulei de masline, se presara oregano si busuiocul.

DSC_4115
Se coace la 200 grade C pt 30 de minute.

 

DSC_4118

DSC_4125

 

Comments

comments