Spaghete picante cu sos de gorgonzola si ciuperci coapte.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_7653

Nu a gresit Adi Hadean cand a spus ca sosul de gorgonzola si ciupercile coapte sunt o combinatie fantastica.

Ingrediente:

Spaghete ( am folosit spaghete cu usturoi si peperoncino)

150g gorgonzola

200ml smantana dulce

Boabe de piper verde

Ciuperci champignon brune

Usturoi

Ulei de masile

Sare de mare grunjoasa, piper

DSC_7627

In primul rand pregatim ciupercile: Se sterg bucata cu bucata cu o carpa uda (nu se spala deoarece vor absorbi apa ca un burete), se cresteaza si se aseaza cate o felie de usturoi in crestatura. Se stropesc cu ulei de masline si se presara cu sare si piper. Se coc in cuptorul incins si preincalzit la 230C pentru 15 minute.

DSC_7643

Pana se coc punem apa cu sare la fiert pentru paste si ne apucam de sos:

Intr-o tigaie se adauga 1 lingura ulei de masline extravirgin, boabele de piper verde, gorgonzola si smantana dulce.

DSC_7637

Se fierbe pe foc mic pentru 4-5 minute pana se topeste branza. Gata sosul 🙂

DSC_7638

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj,

DSC_7641

se scurg de apa si se combina cu sosul de gorgonzola + ciupercile coapte.

Pofta buna 🙂

 

Sursa.

Comments

comments