Nu a gresit Adi Hadean cand a spus ca sosul de gorgonzola si ciupercile coapte sunt o combinatie fantastica.
Ingrediente:
Spaghete ( am folosit spaghete cu usturoi si peperoncino)
150g gorgonzola
200ml smantana dulce
Boabe de piper verde
Ciuperci champignon brune
Usturoi
Ulei de masile
Sare de mare grunjoasa, piper
In primul rand pregatim ciupercile: Se sterg bucata cu bucata cu o carpa uda (nu se spala deoarece vor absorbi apa ca un burete), se cresteaza si se aseaza cate o felie de usturoi in crestatura. Se stropesc cu ulei de masline si se presara cu sare si piper. Se coc in cuptorul incins si preincalzit la 230C pentru 15 minute.
Pana se coc punem apa cu sare la fiert pentru paste si ne apucam de sos:
Intr-o tigaie se adauga 1 lingura ulei de masline extravirgin, boabele de piper verde, gorgonzola si smantana dulce.
Se fierbe pe foc mic pentru 4-5 minute pana se topeste branza. Gata sosul 🙂
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj,
se scurg de apa si se combina cu sosul de gorgonzola + ciupercile coapte.
Pofta buna 🙂