Primul preparat la care a participat intens si piticul de 2,5 ani. El a ales formele si a decupat biscuitii. Era atata de fericit si de incantat de formele de biscuiti pe care le alegea cu mare grija din cutie……. A fost o experienta minunata pentru amandoi. Cu siguranta o vom repeta 🙂
Ingrediente:
100g unt 82%, moale
80g zahar pudra
140g fulgi de ovaz
180-190g faina
1 ou
1 lingurita rasa praf de copt
1 lingurita extract de vanilie
Un praf de sare
Mod de preparare: In robot cu lamele atasate, adaugati fulgii de ovaz si mixati pana se zdrobesc aproape de tot.
Adaugati faina, zaharul pudra, praful de copt, sarea si mixati cateva secunde.
La final se adauga oul, untul, extractul si se mixeaza pana avem o compozitie compacta, nelipicioasa.
 Â
Aluatul se intinde intr-o foaie groasa de aprox 1cm, se decupeaza biscuitii si se aseaza in tava.
Se coc in cuptorul preincalzit la 180C pentru 15-20 de minute. Sunt foarte gustosi 🙂