Ingrediente:
1 Piept de pui dezosat, taiat fasii de 1 deget grosime
400g iaurt 10%
4-5 catei mari de usturoi zdrobiti si tranformat in pasta
Sare de mare, piper alb, boia
Fulgi de porumb zdrobiti
Parmezan ras- optional
Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca puneti iaurtul, pasta de usturoi, sare, piper, boia de ardei si omogenizati.
Adaugati fasiile de carne si amestecati bine pana fiecare bucata de piept este acoperita de iaurt. Acoperiti farfuria cu folie de plastic si lasati la marinat pentru 1 ora in frigider.
Bucatile de piept se tavalesc prin fulgii de porumb zdrobiti si se aranjeaza in tava tapetata cu hartie de copt (daca aveti o tava antiaderenta nu mai aveti nevoie de hartie). Pulverizati cu ulei de masline pe ambele parti si optional radeti putin parmezan deasupra.
Coaceti crispy-urile in cuptorul preincalzit la 230C (caldura sus-jos, tava in mijlocul cuptorului) pentru 15-20 de minute. Sunt foarte gustosi si crocanti.
Noi i-am servit cu piure de cartofi si ciuperci coapte.