Chifle cu ierburi aromatice


Print Friendly, PDF & Email

8

 

Chifle mai bune si mai pufoase nu am intalnit….pana acum.

Se pot pregati in diferite forme sau marime. Potrivite pentru micul dejun, pranz sau cina, in diferite combinatii.

Ingrediente:

– 350ml lapte caldut

– 60 ml ulei de masline extravirgin

– 2 lingurite sare de mare

– 630g faina alba

– o lingura rozmarin proaspat/tocat marunt

– 2 linguri oregano proaspat

– 2 linguri patrunjel verde proaspat

– 1 pumn busuioc proaspat /tocat marunt

– 5 catei de usturoi tocat marunt

Maia:- 1 lingurita zahar

– un cub (25g) de drojdie proaspata.

-1 lingura lapte cald

 

Maia : Drojdia se dizolva in laptele caldut cu zaharul, si se lasa 10 minute la loc cald.

1

Din restul ingredientelor + maia, am framantat un aluat elastic, care nu se lipeste de maini sau de bolul robotului.

1  2

Am lasat la dospit pe functia speciala a cuptorului, pt 1 ora. (sau se acopera cu un prosop curat si se lasa 1,5 ore intr-un loc caldut, ferit de curenti de aer rece)

3  4

Dupa aceea am scos aluatul din bol si l-am framantat putin pe blatul pudrat cu faina.

5

Am impartit in 10 bilute, a cate 100g fiecare.

Am asezat chiflele in tava, crestat usor cu un cutit, si am mai lasat la dospit pt inca 30-40 de minute.

6  7

Am copt in cuptorul preincalzit la 180 grade, pt 20 de minute. Am scos tava cu chiflele, uns cu ou batut, am presarat cateva seminte deasupra, si copt de data asta la 160 grade pt alte 10 minute.

Sunt extrem de pufoase si moi.

9

Sub alta forma si am adaugat in plus 3 pumni de mix de seminte (susan, in, floarea soarelui, de dovleac) in aluat.

 

 

Comments

comments