Choux à la Crème cu crema de vanilie


Print Friendly, PDF & Email

DSC_0075 (8)

 

Reteta Choux(50 buc):

250 ml apa

100 g. unt

Un praf de sare

1 lingurita zahar

130 g faina cernuta

3 oua

Se pun la fiert apa,untul,sarea si zaharul pe foc mediu.

Cand incepe sa fiarba compozitia, se adauga faina toata deodata si se amesteca energic cu telul pana se omogenizeaza si se desprinde aluatul de pe oala.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca complet,amestecand din cand in cand.

1

Dupa ce ajunge la temperatura camerei adaugam cate un ou pe rand,amestecand bine dupa fiecare si nu adaugam urmatorul ou pana nu s-a incorporat bine cel de dinainte.

2

Cu ajutorul unui pos cu varf rotund sau o lingurita se fac forme rotunde in tava,la o distanta de 5 cm.

3 - Copy

Cu degetele umezite cu apa,am aplatizat putin fiecare gramajoara.Cat sa le dispara motul.

4 - Copy

In cuptorul preincalzit la 200 grade,se coc pt 15 minute.

Apoi se scade temperatura la 150 grade si se mai coc pt 8-10 minute.Nu se deschide deloc usa cuptorului!

Am folosit o duza pt a umple choux-urile cu crema de vanilie.Daca nu aveti duza,se pot taia in doua si pune crema cu ajutorul unei lingurite.

Crema de vanilie:

6 galbenusuri

800ml lapte

100g zahar tos

40g faina

40g amidon

1 pastaie de vanilie

Se pune laptele pe foc cu bobitele din pastaie,pana se infierbanta compozitia.Cu un tel se amesteca galbenusurile cu zaharul.Pe urma se incorporeaza faina cu amidonul cernute impreuna.Se toarna in fir subtire laptele cald in compozitia de galbenusuri,amestecand mereu cu telul.Se transfera totul inapoi in oala in care a fiert laptele si se fierbe pe foc mic amestecand constant,pana se ingroasa crema.dureaza 5 minute.

Se ia de pe foc,se lipeste folie direct pe crema(sa nu se formeze crusta) si se lasa la racit.Dupa racire se mixeaza pe viteza mare,sa redevina cremoasa.

 

DSC_0236

 

Preparat potrivit si pentru pitici. (19 luni)DSC_0055

 

Sursa choux:alexjuncu.ro

Comments

comments