Ciocanele de pui cu nuca de cocos si turmeric.


Print Friendly, PDF & Email

 

Ingrediente 3 portii:

7-8 ciocanele de pui cu piele

2 capatani mari de usturoi

1 lgt cu varf turmeric/curcuma

1 crenguta de rozmarin

Frunze de salvie

Foi de dafin

Boia

Piper

100g pulpa de cocos

100ml apa de cocos

 

Daca nu aveti nuca si apa de cocos folositi in jur de 150-200ml lapte de cocos.

Pt sos: Ardei copti, ulei de masline extravirgin, usturoi

Garnitura la alegere.

 

Preparare: *Mentionez la inceput ca nu am adaugat sare peste carne decat la final dupa ce a fost gata si dupa ce am scos un ciocanel pt cea mica. Carnea am condimentat-o cu boia si piper (optional sare) dupa care am incins bine oala de fonta (fara sa adaug ulei) si am rumenit ciocanelele de pui pe toate partile. Pe urma am adaugat turmericul, usturoiul feliat, foile de dafin, crenguta de rozmarin, frunzele de salvie, apa de cocos, nuca de cocos taiata cubulete si apa fierbinte (sa nu risc sa crape fonta) cat sa acopere ciocanelele. Am pus capacul si am lasat la fiert pe foc mic in jur de 60-70 de minute pana cand s-au patruns ciocanelele bine de tot. La final urmariti sa ramana 1 deget de sos pe fundul oalei. La nevoie completati cu apa pe parcurs. Serviti imediat.

Pt sos am amestecat ingredientele in mojar.

Pt garnitura am optat pt legume congelate.

 

Portia fetitei, 10 luni 🙂

 

 

Comments

comments