Lasagna cu vinete.


Print Friendly, PDF & Email

 

Ingrediente 4 portii:

1 vanata mare taiata rondele de 3-4mm
Sos Ragu:
1 morcov
2 cepe albe
1 buc mica telina
1 capatana usturoi
250g carne tocata (vita +porc)
400ml pasta de rosii
2 lg cu varf pasta de adei copti
100ml lapte
Piper
1/2 lg busuioc uscat, 1/2 lg oregano
2 foi de dafin
Cas/mozarella

Sos bechamel:
50g unt 82%
3 lg cu varf faina
500ml lapte fierbinte
Piper alb
Nucsoara

 

Rondelele de vinete se prajesc asa simple  intr-o tigaie grill pana se inmoaie usor.

 

Preparare ragu: Morcovii, telina, ceapa si usturoiul se toaca marunt si se adauga in tigaie impreuna cu o cana de apa si o lingura de ulei. Se soteaza timp de 10-15 minute pe foc mic amestecand mereu. Se adauga carnea tocata si se soteaza in continuare pt alte 15 minute.

Se adauga pasta de rosii, pasta de ardei, foile de dafin, piperul, oregano si busuiocul, se omogenizeaza si se gateste totul sub capac timp de 30 de minute tot pe foc mic. Verificati des si amestecati sa nu se arda. La sfarsit se adauga  laptele si se mai gateste  pt alte 30 de minute amestecand des. La final scoateti foile de dafin.

Preparati sosul bechamel dupa instructiunile de aici.

Asamblare: Pe fundul vasului se intinde putin din sosul bechamel dupa care se aranjeaza un rand de vinete. Urmeaza sosul ragu, sos bechamel si iarasi un rand de vinete. Continuati sa construiti straturile pana cand se termina sosurile si rondelele de vinete. In total 5 randuri de vinete si 4 randuri de carne. Deasupra ultimului rand de vinete se adauga sos bechamel si branza nesarata sau parmezan in cazul adultilor. Se acopera cu folie de aluminiu si se coace in cuptorul preincalzit la 180C cu ventilatia pornita timp de 20 de minute dupa care se elimina folia si se mai coace timp de 10 minute sau pana se rumeneste usor branza.

   

Si fetita de 11 luni a avut portia ei de lasagna dar fara sare. Asadar am adaugat sare in ragu si sosul bechamel abia dupa ce am scos putin din ambele sosuri si am pregatit o mini lasagna intr-o forma mica  pt ea.

Comments

comments