Ciulama de ciuperci cu mamaliga fiarta in lapte.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_7467

Simplu si bun 🙂

 

Ingrediente:

300g ciuperci (am folosit galbiori congelati)

1 ceapa tocata

200ml smantana pentru gatit (laDorna32%)

Sare de mare

Piper alb

Patrunjel verde

Pentru mamaliga:

400ml lapte

5 linguri malai

Sare de mare

Piper alb

Unt

 

Se caleste ceapa in putin ulei pana se inmoaie.

DSC_7440

Se adauga ciupercile (eu le-am lasat asa congelate),

DSC_7442  DSC_7450

1 cana de apa si se lasa la fiert sub capac pana se evapora toata apa (aprox 10 minute).

DSC_7451

Se adauga smantana pentru gatit, sare, piper, patrunjel verde si se lasa pe foc mic amestecand mereu pana se ingroasa.

DSC_7456  DSC_7457

DSC_7458  DSC_7459

 

Mamaliga: Se pune laptele la fiert impreuna cu sarea si piperul alb. Inainte sa dea in clocot se adauga malaiul in ploaie si se amesteca cu un tel.

DSC_7452

Se lasa pe foc mic pentru 5-10 minute amestecand constant. Dupa ce se ia de pe foc se adauga un cub de unt si se omogenizeaza.

DSC_7453

Pofta buna 🙂

DSC_7468

 

Comments

comments