Clafoutis cu visine si cirese.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_3084

DSC_3090

DSC_3095

O reteta delicioasa si racoroasa marca Jamie Oliver. Gustul si consistenta te duc cu gandul la prajitura desteapta cu care se aseamana foarte mult.

Ingrediente:

600-700g visine si cirese fara samburi

1 lingura unt moale pentru uns tava

1-2 linguri zahar tos pentru presarat tava

Pt aluat:

120g faina

1 lgt praf de copt

6 oua mari

120g zahar

600ml lapte

1 lgt extract de vanilie

1 praf de sare

Preparare: Preincalziti cuptorul la 180C.  Adaugati toate ingredientele pentru aluat intr-un blender si mixati pana rezulta o compozitie fina si omogena. Daca nu aveti un blender puteti folosi si mixerul de mana. Tapetati tava cu unt si zaharul tos dupa care aranjati fructele si puneti in cuptorul fierbinte pentru 5 minute sa se inmoaie putin fructele. Scoateti tava, adaugati compozitia lichida si coaceti pentru  35-40 de minute sau pana deasupra se formeaza o crusta aurie. Lasati sa se raceasca complet in tava pe urma presarati zahar pudra deasupra.

DSC_3055 DSC_3057 DSC_3058

Serviti la temperatura camerei sau lasati in frigider peste noapte.

DSC_3059

DSC_3082

Comments

comments