Inghetata de ciocolata.


Print Friendly, PDF & Email

 

  DSC_3182

DSC_3178

E vara, e cald, asadar o inghetata de casa e mereu binevenita. De data asta va prezint o inghetata  ciocolatoasa si cremoasa care se pregateste cu doar 3 ingrediente.

Ingrediente:

300g smantana pentru frisca (minim 32%)

200g lapte condensat indulcit

25g cacao neagra de calitate

Optional: fulgi de ciocolata

 

In primul rand cuva aparatului de inghetata se tine in congelator pentru minim 12 ore, sau eu cel putin asa trebuie sa procedez. Va recomand sa cititi intructiunile de utilizare al aparatului dvs.

Laptele condensat si smantana se pun intr-un bol si se mixeaza pentru cateva minute pana se formeaza o spuma usor moale dupa care se incorporeaza si pudra de cacao. Nu mixati prea mult laptele condensat cu smantana deoarece riscati sa se taie compozitia.

  DSC_3148  DSC_3101

  DSC_3104  DSC_3149

Turnati compozitia in cuva aparatului, adaugati fulgii de ciocolata si porniti aparatul pentru 30-40 minute sau in functie de ce va scrie in instructiunile de utilizare. Rezulta o inghetata usor moale care se toarna intr-o caserola de plastic si se da la congelator pentru cateva ore pana ingheata de tot. Scoateti inghetata din congelator cu 5-10 minute inainte de servire.

DSC_3107  DSC_3150  DSC_3152

Daca nu aveti un aparat special de facut inghetata, dupa ce ati mutat inghetata in congelator va trebui sa amestecati in ea din 30-30 de minute pana ingheata de tot. Asta ajuta sa nu se formeze ace de gheata.

Pofta buna 🙂

Comments

comments