Clatite cu fructe.


Print Friendly, PDF & Email

 

Ingrediente 15 buc, 22 Ø:

400ml lapte

200ml apa minerala

3 oua

200g faina

100ml unt (sau ulei)

1/2 baton de vanilie (optional)

Fructe

Crema de branza/mascarpone/ricotta

Preparare: Ouale se bat spuma cu ajutorul unui mixer. Laptele se incalzeste impreuna cu untul si bobitele din pastaia de vanilie dupa care se incorporeaza in spuma de oua impreuna cu apa minerala. Daca folositi ulei il adaugati direct peste spuma de oua.

La final se adauga faina si se amesteca pana rezulta un aluat subtire, fara cocoloase. Daca din greseala sunt cocoloase treceti aluatul printr-o sita fina.

Coaceti clatitele intr-o tigaie antiaderenta.

 

Ungeti clatitele cu putina crema de branza, aranjati fructele taiate bastonase si rulati.

 

Serviti cu mare pofta la micul dejun sau desert 🙂

 

Comments

comments