Zamă aită/Ciorba de pui cu usturoi.


Print Friendly, PDF & Email

 

O ciorbita care imi este foarte draga deoarece mama ne-o pregatea des in copilarie si mereu mancam cu pofta.
Defapt e cea mai gustoasa ciorba din cate exista pt mine 🙂

Ingrediente:
1kg tacamuri de pui (folosesc spate si spinari)
Foi de dafin, boabe de piper
2-3 morcovi
2 cepe
1 buc pastarnac
1 buc patrunjel
Putina telina
4 capatani de usturoi pisate (de casa, asadar nu sunt ft mari)
2 oua
400g smantana fermentata (folosesc doar de 30-35%)
3-4 lg orez

Preparare: Tacamurile impreuna cu foile de dafin si boabele de piper se pun la fiert in 4L de apa rece si se lasa la fiert pe foc mic in jur de 1 ora din momentul in care da in clocot. Trebuie sa ramana in jur de 3L de supa la final. Se spumeaza de cate ori este nevoie.
Se strecoara si se curata carnea de pe oase.

 
Ouale +piper + boia +curry (optional) se bat cu furculita.
Se topeste putin unt intr-o oala si se soteaza jumatate din cantitatea de usturoi pt 1-2 minute dupa care se adauga radacinoasele rase, ceapa tocata, orezul si se amesteca bine.


Se adauga in oala supa de pui strecurata si se lasa sa dea in clocot. Daca nu aveti supa de pui turnati apa.
Se lasa la fiert in jur de 10 minute dupa care se toarna in fir subtire ouale batute ca sa se formeze zdrente de oua si se stinge focul.

 
Separat se amesteca smantana cu usturoiul ramas si se incorporeaza in ciorba impreuna cu carnea de pui.

 

Se pune capacul si se lasa la odihnit timp de 10 min.
Acriti cu zeama de lamaie, tarhon in otet sau cu orice va place.

Pt ca gatesc la comun de la inceputul diversificarii si mananca si cea mica de 1 an din toate preparatele nu am folosit sare in ciorba dar ne-am pus fiecare in farfurie 🙂

Pofta buna.

Comments

comments