Nuggets de pui


Print Friendly, PDF & Email

 

Ingrediente:

800g piept de pui
2 fire de ceapa verde (am folosit doar partea verde)
1/2 ardei kapia
1 capatana de usturoi
Patrunjel verde
Boia
Piper
Curry

Extra: faina, 2 oua, pesmet si susan.

Preparare: Pieptul de pui l-am tocat in blender dupa care l-am amestecat cu ceapa verde si ardeiul tocate marunt, usturoiul zdrobit, patrunjelul verde+condimentele si le-am amestecat bine. Am format chiftelute plate pe care le-am tavalit prima data prin faina, dupa aceea prin ouale batute si la final prin pesmetul amestecat cu susan.

   
Le-am aranjat in tava si cu ajutorul unei pensule am uns chiftelele pe ambele parti cu ulei, intr-un strat ft subtire.
Nuggets-urile se coc in cuptorul preincalzit la 200C timp de 25-30 de minute, caldura sus-jos si tava pe raftul din mijloc.
*4 nuggets-uri care erau pentru cea mica erau fara sare.

 

Garnituri:
Cartofi copti cu unt si patrunjel – Cartofi noi bine spalati si stropiti cu ulei, condimentati cu boia, piper, rozmarin si copti la 250C pentru aprox 30 de minute sau in fuctie de marimea lor pana se patrund.
Dupa coacere se rastoarna intr-o oala si se amesteca cu unt+ mult patrunjel verde. Sare am adaugat dupa ce am scos o portie pt cea mica.

-Salata de cruditati – Varza +morcovi rasi +rosii +zeama de lamaie +ulei de masline extravirgin +piper.

Comments

comments