Crumble de prune.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_5594

DSC_5624

 

Inca un crumble delicios, de data asta cu prune. Am folosit aceasi crusta ca si la crumble de piersici. Serviti cu inghetata de vanilie sau o lingura mare de smantana pentru frisca batuta spuma.

Ingrediente umplutura:

Prune bine coapte, taiate in patru (am folosit 800g, cantarite fara samburi)

2-3 linguri zahar brut

2 linguri amidon

1/2 lingurita sare

Ingrediente crusta:

70g fulgi de ovaz (puteti folosi si biscuiti)

70g faina

40g zahar

70g unt rece taiat cuburi

 

Preparare umplutura: Prunele, zaharul, amidonul, sarea se aseaza intr-un bol si se amesteca. Se aranjeaza umplutura intr-o forma de tarta sau tava si se pune deoparte pana pregatim crusta.

DSC_5586  DSC_5587

Preparare crusta: Faina si fulgii de ovaz se aseaza in robot cu lamele atasate si se mixeaza de cateva ori.

DSC_5588

Se adauga untul, zaharul si se mixeaza pana se formeaza cocoloase mici.

DSC_5589  DSC_5590

Crusta se presara peste prune

DSC_5591  DSC_5592

si se coace crumble-ul in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 35-40 de minute sau pana capata o culoare aurie.

DSC_5601

Pofta buna 🙂

 

 

Comments

comments