Fursecuri cu model


Print Friendly, PDF & Email

17

 

Recunosc ca nu sunt cele mai simple fursecuri de pregatit, dar cu siguranta invitatii vor ramane impresionati. Raman la fel de fragezi chiar si dupa 2 zile. Se pasteaza in cutii de metal sau cutii de plastic.

Daca nu vreti sa va complicati cu modelul din mijlocul fursecurilor, se pot pregati si in varianta simpla.Astfel sunt potrivite si pentru pitici.Reteta o aveti accesand linkul de AICI.

 

Ingredientele pentru fursecurile cu model:

170g unt la temperatura camerei

155g zahar pudra

1 praf de sare

1 lingurita extract de vanilie

3 galbenusuri

310g faina

1 albus+1 lingurita de apa amestecate

 

In robot cu lamele de plastic sau cu ajutorul unui tel, se spumeaza untul moale cu zaharul pudra. Pe urma se adauga praful de sare, extractul de vanilie, galbenusurile si se omogenizeaza.

1

La final se adauga faina cernuta si se framanta.

2 3

Se imparte in 3 parti egale. O parte se lasa asa, iar celalate doua parti se taie in 3 parti egale fiecare, pe care le coloram. Se invelesc in folie si se lasa in frigider 30 de minute.

4 5

Peste fiecare gramajoara colorata se aseaza folie si cu ajutorul unui sucitor se intind foi de aprox. 2 mm grosime.

6

Se lipesc intre ele cu putin albus si se apasa usor deasupra lor cu sucitorul.Se lasa in congelator pt 20 de minute. Se taie marginile inegale, se portioneaza si se suprapun doua dreptunghiuri care se lipesc cu albus.

7

8

 

9

Pe urma se decupeaza din lateral cu o forma si se lipesc intre ele cu albus. Se lasa in congelator pt 10 minute.

10

11

Aluatul pastrat se foloseste pt a acoperi modelul din aluat, pana avem un cilindru.

12

13

Se unge din nou cu ou batut si se acopera cu bombonele colorate.

14

Se taie rondele de 6-7 mm si se coc la 170 grade pt 11-12 minute. Am copt si bucatile nefolosite.

15

16

 

Sursa si reteta video:eugeniekitchen.com

 

Comments

comments