Hummus cu ardei copti.


Print Friendly, PDF & Email

 

Ingrediente:

1 cana(250ml)  naut uscat

7-8 catei de usturoi

1 ceapa alba

2 lingurite bicarbonat de sodiu

4-5 catei de usturoi

2 foi de dafin

1/2 lingura boabe de piper

1 lingura cu varf tahini (pasta de susan)

2 linguri ulei de masline extravirgin

30-40ml zeama de lamaie proaspat stoarsa (aprox1 lamaie medie)

2 linguri cu varf pasta de ardei copti (sau 2-3 ardei copti)

Preparare: Nautul se pune cu o seara inainte la inmuiat in multa apa rece cu 1 lingurita bicarbonat de sodiu. Inmuiatul ajuta sa fiarba mai repede nautul a doua zi. Nu este necesar, dar daca sariti peste acest pas va trebui sa fierbeti nautul mai multe ore.

DSC_7628

A doua zi aruncati apa de pe naut, turnati din nou apa rece proaspata suficienta sa nu riscati sa se evapore prea repede si puneti la fiert pe foc mediu impreuna cu ceapa, 7-8 catei de usturoi, foile de dafin, boabele de piper si 1 lingurita bicarbonat. Fierbeti in jur de 1-1.5 ore pana nautul se inmoaie de tot. Testati intre degete, daca se zdrobeste usor este gata. Aruncati apa si foile de dafin, restul ingredientelor se pastreaza. Daca nu ati lasat nautul la inmuiat peste noapte fierbeti in jur de 2-3 ore dupa care gustati.

Puneti in blender nautul scurs de apa impreuna cu restul ingredientelor din oala + usturoiul crud, pasta de susan, uleiul de masline, zeama de lamaie (pt inceput adaugati doar o parte, sa nu riscati sa vi se para prea acru), pasta de ardei copti sau ardeii copti si transformati totul intr-o pasta fina. Daca vi se pare pasta prea groasa mai adaugati ulei de masline pana rezulta consistenta dorita. Puteti folosi si blenderul vertical. Gustati si potriviti de sare sau zeama de lamaie in caz ca este nevoie. Eu nu am adaugat sare deoarece a mancat si cea mica de 9 luni din hummus.

Serviti cu paine sau cu lipii cum am facut si noi. Reteta de lipii o gasiti aici 🙂 Sau aici aveti varianta simpla de hummus.

Pofta buna 🙂

Gasca vesela mancand hummus :))

Comments

comments