Tocanita de ciuperci cu praz.


Print Friendly, PDF & Email

 

 

Ingrediente:

400g ciuperci (am folosit brune champignon)

1/2 praz

1 ardei rosu

400g smantana de 30%

1 capatana de usturoi

Patrunjel verde

Piper

2-3 fire de cimbru

Un cubulet de unt

Preparare: Am sters ciupercile cu o carpa umeda si le-am taiat cubulete, prazul l-am taiat solzisori si ardeiul cubulete. Cele trei ingrediente le-am adaugat in tigaie (fara sa se adaug ulei) si am sotat totul timp de 10  minute. In acest timp ciupercile au lasat destul de multa apa.

Dupa ce s-au inmuiat legumele am adaugat in jur de 500ml apa (eu tocmai pregateam o supa de pui asadar am adaugat 250ml supa si 250ml apa) si am lasat la fiert in jur de 30 de minute pana s-au inmuiat ciupercile. Daca lichidul scade prea mult si ciupercile inca nu s-au inmuiat atunci mai completati cu cate o cescuta de apa.

 

Dupa ce s-au inmuiat ciupercile am adaugat smantana, usturoiul pisat, piper alb cimbrul si am amestecat. Am mai lasat la fiert in jur de 5 minute dupa care am incorporat cubuletul de unt, patrunjelul verde si am stins focul.

Serviti cu paste, mamaliga, paine sau cu orice va place.

Pofta buna 🙂

 

Comments

comments