Inghetata cheesecake.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_4089x2

DSC_4096

DSC_4095

Daca va plac prajiturile cu branza, cu siguranta veti indragi aceasta inghetata. O creatie proprie inventata pe loc ca sa spun asa. Aveam prin frigider o cutie inceputa de lapte condensat care a ramas de la Inghetata de ciocolata (click pe link) si putina smantana la care am adaugat o cutie de crema de branza, putina scortisoara si totul s-a transformat intr-o inghetata delicioasa si cremoasa. Binenteles ca nu se putea numi cheesecake daca nu avea si un blat de biscuiti nu? O singura precizare as avea, nu folositi frisca vegetala. Folositi ingrediente cu un continut cat mai ridicat de grasime. Si atentie mare la laptele condensat. Orice marca ati cumpara verificati eticheta sa fie lapte condensat Indulcit. Deobicei se gaseste doar la conserva. Laptele condensat in cutie de carton sau sticla nu sunt bune deoarece au consitenta laptelui de vaca.

Ingrediente:

200g smantana 35% (sau orice smantana pentru frisca de minim 30%)

200g lapte condensat indulcit

200g crema de branza (am folosit goldessa classic din lidl, dar orice alta branza cremoasa e potrivita)

1 lgt scortisoara

6-7 (sau mai multi) biscuiti oreo

DSC_3189

Preparare: Intr-un bol mixati crema de branza impreuna cu laptele condensat si scortisoara. Separat smantana se bate spuma dupa care se incorporeaza amestecul de branza.

DSC_3190 DSC_3192 DSC_3195

Intr-un tocator adaugati biscuitii oreo impreuna cu 3-4 linguri din crema de branza si mixati pana se transforma in piure.

DSC_3218

Turnati amestecul de branza in aparatul de inghetata si lasati-l sa isi faca treaba timp de 40-45 de minute. Ca sa imi fie mai usor cu turnatul in aparat. eu am pus amestecul intr-un pos pe urma am turnat totul in aparatul de inghetata.

DSC_3197  DSC_3199

In formele speciale de plastic am adaugat cate 1 lingura din aluatul de biscuiti dupa care am completat cu crema de branza. Am pus formele in congelator peste noapte.

DSC_3221

Serviti cu ciocolata topita deasupra sau zmeura, sos de visine. Atat. Simplu ca buna ziua 🙂

*Daca nu aveti aparat de inghetata turnati crema intr-o caserola de plastic si mutati in congelator. Va trebui sa amestecati in crema din 30-30 de minute pana aproape a inghetat. La ultima tura de amestecat adaugati crema de biscuiti deasupra inghetatei si amestecati de 2-3x sa creati un efect marmorat. Lasati in conglator cateva ore sau pana ingheata de tot.

Pofta buna 🙂

DSC_4100

DSC_4098

DSC_4085

 

Comments

comments