Mákos Guba.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_7775

Daca aveti cornuri/paine/cozonac prin casa, puteti pregati un desert delicios ce poarta  numele de Mákos Guba. Teoretic este o budinca de paine cu mac. Daca doriti, seviti budinca cu un sos de vanilie si cu siguranta va veti surprinde musafirii sau familia.

Ingrediente:

3 cornuri simple

50g unt topit

4 oua

500ml lapte

150g zahar

1/2 lingurita scortisoara

1 lingura extract natural de vanilie

30g mac

15g zahar pudra

Sos de vanilie:

500ml lapte fierbinte

60g zahar

3 galbenusuri

30g faina

1 pastaie de vanilie sau 1 lingura extract natural de vanilie

 

Taiati cornurile rondele de 2 cm,

DSC_7736

asezati-le intr-o tava (am folosit o tava de 28cm) si turnati deasupra lor untul topit.

DSC_7740  DSC_7741

Intr-un bol amestecati ouale, zaharul, scortisoara, extractul de vanilie, laptele si omogenizati bine cu un tel.

DSC_7737  DSC_7738

Turnati amestecul de lapte in tava peste cornuri,

DSC_7742  DSC_7743

iar deasupra presarati macul amestecat cu zaharul pudra.

DSC_7744

Coaceti budinca in cuptorul preincalzit la 175C pentru 30-35 de minute. Scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca complet.

DSC_7753  DSC_7761

Sosul:  Puneti laptele pe foc impreuna cu bobitele din pastaia de vanilie. Mixati galbenusurile cu zaharul pentru 2-3 minute pana se deschid la culoare pe urma incorporati faina.

DSC_7754

Daca ati optat pentru extract, acum este momentul sa il incorporati.

DSC_7755

Peste galbenusuri turnati laptele fierbinte in fir subtire si amestecati bine cu un tel.

DSC_7756

Turnati lichidul in oala in care a fiert laptele si gatiti pe foc mic amestecand constant cu un tel pana se ingroasa putin compozitia (aprox.4-5 minute).

DSC_7757  DSC_7758

Pofta buna 🙂

 

 

 

 

Comments

comments