Mille feuille.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_7191

DSC_7200

Ingrediente pentru crema:

250g mascarpone

200ml smantana pentru frisca

Zahar pudra dupa gust

1 pastaie de vanilie

Foietaj proaspat (reteta aici) sau din comert

Fructe la alegere: zmeura, fruct de cactus, visine din compot, struguri si kratz.

Crema: Bateti spuma smantana pentru frisca cu zaharul pudra, adaugati mascarpone, bobitele din pastaie si mixati pe viteaza cea mai mica pana se incorporeaza mascarponele. Atentie sa nu mixati prea mult ca se poate taia. Se tine in frigider pana ii vine randul.

DSC_7141  DSC_7143  DSC_7145

Krantz: Topiti 50g zahar intr-o cratita pe foc mic fara sa amestecati. La nevoie doar se misca tigaia sa se topeasca zaharul uniform.

DSC_7146  DSC_7147

Adaugati 50g fulgi de migdale (daca sunt crude se coc la 200C pentru 3-4 minute)

DSC_7139  DSC_7140

DSC_7148  DSC_7149

, amestecati bine si rasturnati totul pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Intindeti compozitia si lasati sa se raceasca complet. Dupa racire zdrobiti cu suciotorul pana obtineti bucatele mici. Ce nu folositi depozitati intr-o cutie/borcan cu inchidere ermetica.

DSC_7150  DSC_7177

Foietajul: Intindeti foietajul  (daca l-ati pregatit in casa) si decupati dreptunghiuri egale (5×10). Foile se aseaza in tava,

DSC_7136

peste ele hartie de copt

DSC_7137

si deasupra hartiei asezam o tava identica care sa apeste foile de foietaj. Daca nu aveti o tava identica folositi o tava putin mai mica decat cea in care coaceti foile.

DSC_7138

Se coc in cuptorul preincalzit la 200C pentru 12 minute. Asa trebuie sa arate.

DSC_7151

Pe urma se presara deasupra lor zahar pudra si se pun inapoi in cuptor, de data asta se porneste functia grill si se coc pentru 2-3 minute pana se caramelizeaza zaharul. Stati cu ochii pe cuptor tot timpul sa nu se arda foile. Se lasa sa se raceasca complet.

DSC_7152  DSC_7153

Asamblare: Folosind un sprit intindeti crema peste o foaie,asezati fructele iar deasupra asezati inca o foaie de foietaj. Pudrati cu zahar si decorati dupa bunul plac.

DSC_7179  DSC_7185

 

DSC_7194 DSC_7203

Sursa.

Comments

comments