Paste cu busuioc.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_7176

Iubesc busuiocul proaspat si nu ratez nici o ocazie in a-l folosi. Am mancat un preparat asemanator in concediu la turci si am zis ca trebuie sa il pregatesc acasa. Reteta e mai mult decat simpla, si avem nevoie de ingrediente putine.

Ingrediente:

Paste la alegere

Busuioc proaspat (cat mai mult cu atat mai bine)

1 capatana de usturoi

Ulei de masline extravirgin

Jumatati de rosii cherry

Sare de mare, piper alb

 

Punem la fiert apa pentru paste. Frunzele de busuioc se spala si se lasa pe un prosop de bucatarie sa se usuce,

DSC_7154

pe urma se pune intr-un tocator impreuna cu ulei de masline+ sare de mare grunjoasa si pulsam timp de 1-2 minute.

DSC_7155  DSC_7157  DSC_7159

Topim putin unt intr-o tigaie, adaugam ulei de masline, usturoiul taiat feliute si lasam pe foc mic pt aprox. 1 minut.

DSC_7161  DSC_7162

Adaugam jumatatiile de rosii si le gatim pentru 1-2 minute.

DSC_7163

La final adaugam pastele fierte, busuiocul tocat, piper alb si amestecam. Servim imediat.

DSC_7165

Pofta buna 🙂

 

Comments

comments