Orez prajit.


Print Friendly, PDF & Email

 

Ingrediente 2-3 portii:

2 cani orez fiert

2 oua

1/2 cana mazare fiarta

1/2 cana pastai de fasole fierte

2 buc piept de curcan

Unt

Curry, piper

Preparare: Am batut ouale cu un praf de curry. Am incins un wok pe foc iute (fara sa adaug ulei) si am turnat amestecul de oua dupa care am invartit wok-ul pana cand s-a format o pelicula subtire de omleta pe peretii tigaii. Am mai lasat tigaia pe foc cateva secunde dupa care am rasturnat omleta pe o farfurie si am tocat-o marunt. Omleta se poate pregati in orice tigaie antiaderenta, fara sa mai adaugati ulei.

 

Pieptul de curcan se condimenteaza cu boia, piper si se prajeste intr-o tigaie grill fara adaos de ulei dupa care se toaca cubulete.

Pe foc iute se incinge din nou wok-ul  (fara sa se adauge ulei) si se prajeste orezul fiert timp de 2-3 minute amestecand des sa nu se arda. Se adauga omleta tocata, cubuletele de piept, mazarea, pastaile, piper alb, curry, un cub de unt si se prajeste totul pentru inca 2 minute.

Optional presarati deasupra susan negru si sare. Eu nu am adaugat sare deoarece s-a servit si cea mica de 9 luni din preparat 🙂

Pofta buna 🙂

 

 

Comments

comments