Ingrediente:
100g felii de bacon
100g branza cheddar (sau cascaval)
100g porumb
100g mazare
150g faina integrala (sau alba)
1 ceapa rosie tocata (eu am sotat ceapa cateva minute pana s-a inmuiat)
1 ardei copt tocat (optional)
300g sana/iaurt/smantana
2 oua batute
1 lgt bicarbonat de sodiu
Sare, piper
Preparare: Baconul se prajeste si se toaca bucati mari. Intr-un bol se amesteca branza, faina si bicarbonatul. Se adauga ouale batute, sana si se amesteca bine. La final se incorporeaza baconul, porumbul, mazarea, ceapa, ardeiul, sare si piper.
Trebuie sa rezulte o compozitie moale dar nu lichida. Daca e prea moale se mai adauga faina, daca e prea uscata se mai adauga sana.
Se incinge o tigaie unsa cu ulei sau unt si se prajesc clatitele pe ambele parti pana se rumenesc. Rezulta in jur de 10 clatite.
Serviti imediat. Pofta buna 🙂