Papanasi bebelusesti.


Print Friendly, PDF & Email

 

Ingrediente 24-25 buc:

400g iaurt 10%

1 ou

1 banana bine coapta si dulce

1 lgt zeama de lamaie

1/2 lgt pudra de scortisoara

100g gris

Pt tavalit:

20g unt

4-5 lg pesmet

1 lgt pudra de scortisoara (optional)

 

Preparare: Banana se zdrobeste cu furculita si se amesteca cu zeama de lamaie si scortisoara dupa care se adauga intr-o cratita mica impreuna cu oul batut cu furculita si iaurtul. Se muta pe foc mic si se fierbe pentru cateva minute amestecand des cu un tel. Se adauga grisul in ploaie si se amesteca energic timp de 4-5 minute, pe foc mic. Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca compozitia.

Intre timp intr-o tigaie antiaderenta se topeste untul pe foc foarte mic, se adauga pesmetul, scortisoara daca folositi si se rumeneste usor pesmetul amestecand mereu cu o lingura de lemn. Atentie sa nu se arda.

 

Dupa ce s-a racit compozitia de gris va ungeti mainile cu putin ulei si formati bilute dupa care le tavaliti prin pesmet.

Pofta buna 🙂

11luni 🙂

 

 

 

 

 

 

Reteta adaptata- Arome si culori

Comments

comments