Pizza fara dospire.


Print Friendly, PDF & Email

 

 

Ingrediente o tava mare de 27×37 + o pizza mica:

Pt aluat:

360g faina (folosesc tip 650)

15g praf de copt

80ml ulei de masline

200ml lapte

Cate 1 lgt de rozmarin, salvie, busuioc, oregano- uscate

Pt topping:

Sos de rosii (fara sare)

Mozzarella (verificati eticheta sa fie fara sare adaugata)

Piept de curcan

Curry

Boia

Preparare: In bolul robotului se adauga toate ingredientele pt aluat si se framanta timp de 5 minute pana rezulta un aluat nelipicios. Se poate framanta si manual. Pe o suprafata usor pudrata cu faina se rastoarna aluatul si se intinde o foaie de 4-5mm care se muta in tava.

Pieptul de curcan se toaca marunt cu cutitul, se condimenteaza cu boia, un praf de curry si putin ulei de masline dupa care se amesteca bine. Pe foc mic se incinge o tigaie antiaderenta in care se adauga carnea tocata plus apa si se amesteca constant pana se gateste carnea. A durat in jur de 10 minute timp in care am tot adaugat cate putina apa.


Peste foaie se adauga sos de rosii, felii de mozzarella, carnea tocata si felii ft subtiri de zucchini- optional.

Pizza se coace in cuptorul preincalzit la 230C caldura sus-jos, pe raftul cel mai de jos al cuptorului timp de 10 minute.

Blatul este pufos si sfaramicios, numai bun de mancat de catre cei mici. Chiar si cei fara dintisori 🙂

Pofta buna 🙂

Mandra la 8 luni 🙂

 

 

 

 

Reteta adaptata Luminita Dulovet

Please follow and like us:

Comments

comments