Placinta cu carne.


Print Friendly, PDF & Email

 

Ingrediente:

12 foi de placinta
Ulei pt uns foile.
Emmentaler sau alta branza la alegere

Pt sosul bolognez:
2 morcovi
2 cepe albe
1 buc telina
1 capatana mare de usturoi
500g carne tocata de vita (sau se poate folosi si vita+porc)
400ml pasta de rosii
200ml lapte
Piper
1 lg busuioc uscat
2-3 foi de dafin

Preparare sos: Morcovii, telina, ceapa si usturoiul se toaca marunt, se adauga in oala si se soteaza in ulei+putina apa timp de 20 minute pe foc mic amestecand mereu.
Se adauga carnea tocata, se amesteca si se soteaza in continuare pt 10 minute amestecand des sa nu se arda.
Se adauga pasta de rosii, foile de dafin, piperul si busuiocul, se amesteca bine si se lasa la fiert sub capac pt 30 de minute, tot pe foc mic. Verificati des si amestecati sa nu se prinda de fundul oalei.
Adaugati laptele si lasati la fiert pt inca 20 de minute. La final sosul trebuie sa fie cat mai „sec” si fara lichid.
Gustati si potriviti de piper sau alte condimente. Foile de dafin se scot si se arunca.

*Am scos cateva linguri din sosul nesarat pt cea mica dupa care am adaugat si sare dupa gust in restul sosului.
Asamblare placinta: Se ia cate o foaie de placinta cu grija sa nu se rupa, se unge cu ulei in strat ft ft subtire, se adauga umplutura pe lungime dupa care se ruleaza si se aseaza in tava unsa cu unt.
Este de preferat ca tava sa fie putin mai scurta decat foile de placinta.

 
Se procedeaza la fel cu toate foile. Deasupra se ung cu unt topit si se coc in cuptorul preincalzit la 180C/caldura sus-jos pt 30-35 de minute pana capata o culoare aurie dupa care se scoate tava din cuptor, se rade putina branza deasupra si se reintroduce in cuptor pt 2-3 minute sa se topeasca branza.

 
Lasati sa se racoreasca 10-15 minute dupa care seviti.
Pofta buna.

*Placinta rotunda este fara sare, pregatita pt cea mica 🙂

Comments

comments